Ovis ballagás

Az óvodákban mostanában rendezik meg az ősszel iskolába induló gyerekek ballagását. Az utóbbi években ennek elmaradhatatlan kelléke a ballagó csokor. Ebben az esetben is -úgy, mint a nagyobbaknál-, csak a képzelet szab határt a különféle kreatív csokorformáknak. Igen népszerűek például a pici virágkosarak, a virággal díszített táskák, illetve a bonbon csokrok.
Mire figyeljünk oda az ovis ballagó csokrok megrendelésekor, vásárlásakor? Először is ne legyen túl nagy illetve túl nehéz a virágkompozíció. Sokkal kedvesebb egy kisgyerek kezében a pici csokor, mint egy nagy bokréta. Érdemes kevésbe érzékeny növényeket választani. Továbbá ne felejtsük el azokat a kellékeket, melyek igazán megragadják a kicsit figyelmét, legyen az egy pillangó, egy plüss mackó vagy néhány katicabogár…

A képen látható csokor sárga minigerberából készült. Középen egy kedves méhecske mosolyog ránk, mely a ballagó kisgyerek óvodai csoportjának jele volt.


A ballagó kislányok nagy kedvence a filctáskába tűzött virág. A képen látható táskába rózsaszín rózsa, szegfű és krizantém került, melyet filcpillangókkal díszítettem.

Az utolsó képen egy szál hagymavirág (allium) látható, kukoricalevelek (aspidistra) társaságában. A csokrot fa katicabogarakkal díszítettem.

This entry was posted in Csokrok ballagásra, Kiegészítők, Különleges virágcsokor and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>